luni, 7 aprilie 2008

nice :)



România, de două ori aur la CE de gimnastică feminină
de Adrian MACARIE | 07 APRILIE 2008




Reviriment La Clermont Ferrand am dominat Europa ca în vremurile bune


Cu cinci medalii, printre care şi aurul din concursul pe echipe, ţara noastră a terminat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni


România pe primul loc la Europenele de Gimnastică, o imagine de care ne era dor


România intrase într-un con de umbră în gimnastică feminină şi multă lume a pus lipsa rezultatelor pe plecarea celor doi antrenori, Octavian Belu şi Mariana Bitang, dar se pare că problema era alta.

Pur şi simplu, a fost vorba de un schimb de generaţii pentru că în week-end-ul ce tocmai s-a încheiat fetiţele de la Deva ne-au adus o “palmă” de medalii.


De două ori aur, în concursul pe echipe şi în finala de la sol, de două ori argint, la paralele şi la bârnă şi, în fine, o altă medalie la sol, un bronz.

Sandra Izbaşa, noul star al gimnasticii româneşti

Vedeta echipei noastre la ediţia din acest an a Campionatelor Europene a fost Sandra Raluca Izbaşa, cea care a adus pentru România nu mai puţin de trei medalii: aur pe echipe şi în finala de la sol, după ce a luat aur la sol şi în 2006, plus un argint în finala de la bârnă.

Foarte bine a mers şi Steliana Nistor, la paralele, aparat la care sufeream îngrozitor în epoca “Belu şi Bitang”, argintul adus de micuţa sibiancă fiind la fel de valoros ca un aur. Mai ales că ea şi-a confirmat valoarea după ce luase tot un argint la paralele la europenele de anul trecut.

În fine, un alt rezultat frumos, la sol, vine de la Anamaria Tămîrjan, medaliată cu bronz, după un exerciţiu foarte bine executat.

Toate rezultatele bune din finalele pe aparate au venit ca ceva normal după ce România a dominat autoritar finala pe echipe, acolo unde a bătut Rusia cu mai bine de două puncte, evoluţie care l-a făcut foarte fericit pe Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. "Suntem fericiţi cu toţii. Este primul aur european pentru această echipă, pentru noua generaţie şi reprezintă un mare balon de oxigen pentru fete înaintea Jocurilor Olimpice. A fost un concurs foarte greu, dar astăzi, în finale, fetele au mers mai bine. Pot fi mulţumite, dar şi mândre de rezultatul lor. Se vor întoarce cu fruntea sus acasă. Sperăm să avem rezultate bune şi la finalele pe aparate de duminică, dar personal, sper cel mai mult ca fetele să-şi dea seama că Jocurile Olimpice sunt cu totul altceva şi să fie puternice", a spus Stoica, la finalul concursului pe echipe şi, cu siguranţă, acum este de cinci ori mai fericit.



http://www.gandul.info/sportul/romania-de-doua-ori-aur-la-ce-de-gimnastica-feminina.html?3941;2526100





post pentru cele care au incercat macar o data in viata lor sa mearga pe barna dupa ce-au vazut-o pe andreea raducan sau lavinia milosovici ....

Niciun comentariu: